Blackjack, min nya katt

Det är alltid spännande att se hur folk hittar namn till sina katter. För vissa handlar det om att gå mycket efter utseendet, där bland annat namn som Gräddnos och Svarta Faran passar in. Andra väljer mer klassiska kattnamn, som Busan och Kattis. Själv har jag alltid varit mest fascinerad av namn som är kopplade till en hobby man har.

Hobbynamn

Katter med hobbynamn är alltid så inspirerande, för det säger så mycket om ägaren som har döpt katten. Jag kommer ihåg när min kusin skaffade sin första Ragdoll och döpte henne till Nashville. Det var helt på grund av att hon älskar countrymusik och villa hylla detta genom att hennes katt skulle ha namn efter staden där musiken skapades.

Andra hobbynamn på katter är ju exempelvis att katterna döps efter fotbollsstjärnor som Messi och Ronaldo, eller efter någon av systrarna i Kardashians. Då är det inte själva namnet i sig som är i fokus, utan vad du som ägare kopplar till namnet, och hur den hobbyn är viktig. För min del skulle det kunna vara från kortspel.

Kortspel

Jag har alltid fascinerats av att spela kort. Det är så spännande att se hur många olika spel man kan komma på med 52 olika kort. Det är därför jag alltid tänkt att jag någon dag ska ha en Ragdoll som heter Blackjack. Jag spelar mycket på sidor jag hittar på blackjacktips.net, och tror därför att det vore roligt och unikt.

Anledningen till att jag väljer just Blackjack är för att det är mitt favoritspel. Jag spelar det ofta med mina vänner bara för skojs skull, och det går snabbt så man behöver inte förbereda så mycket. Det är dessutom ett enkelt nöje om man har någon minut över på nätet och bara vill ha något skoj att hitta på.