Min kärlek till ragdolls

Varje dag fylls jag med kärlek och tacksamhet när jag kommer hem efter jag har varit ute och möts av mina tre katter. Jag må vara partisk men jag tycker genuint att ett hem inte är komplett utan ett husdjur. Just mina katter är Ragdolls, en kattras från USA som är kända för sitt söta utseende och milda temperament. Med detta i åtanke är det inte konstigt att Ragdolls är en mycket populär kattras eftersom deras milda temperament gör dem även lämpliga för barn.

Min kärlek till ragdollsDu kanske undrar varför katterasen kallas för Ragdoll (vilket betyder trasdocka på svenska). Jo, det ska jag berätta för dig här. Ragdolls är kända för att slappna av i alla muskler när man lyfter upp dem. De blir helt lealösa, precis som en trasdocka. Utöver att vara mycket tålmodiga katter så är Ragdolls mycket glada i mat. Dessa katter tenderar att vara större än andra då honorna vanligtvis väger mellan 4,5–7 kg medan hanarna blir mellan 7–9 kg.

Lite kort om Ragdolls utveckling

Ragdolls karaktäristiska ”mask” är inte helt utvecklad förrän katten är i treårsåldern. Färgen på masken varierar dock beroende på kullfödslar, sjukdom och årstidsväxlingar. Färgpigmenten i ragdolls är nämligen känsliga för värme. Det är av denna anledning färgen bara utvecklar sig på de kallare delarna av kroppen. Maskaden som ragdolls har, kallas även för himalayateckning eller för siamesfärg. Utöver deras maskad växer katten länge och ofta ryckvis. Ragdolls blir sällan fullvuxna innan de nått tre års ålder.

Fördelarna med husdjur

Att ha husdjur (en ragdoll är att föredra) är något som du aldrig kommer att ångra. Husdjur ökar ditt välmående. Husdjur minskar sina ägares stress, vilket i längden kan bidra till att minska högt blodtryck. Husdjur ökar även ägarens känsla av samhörighet, vilket gör att färre människor kommer känna sig ensamma. Med andra ord finns det många fördelar med att ha ett husdjur hemma. Tänk att mina små ragdolls faktiskt gör mig till en hälsosammare människa, är det inte suveränt?