Simbatau.se – Allt om Ragdolls

Välkommen till Simbatau.se!

Om sidan

Simbatau.se handlar om allt som rör kattrasen Ragdoll. Om du har några frågor, funderingar eller letar efter allmän kunskap, kanske innan du ska köpa en egen katt, så har du kommit till helt rätt ställe. För dig som är nyfiken på rasen kommer det nämligen finnas mycket information och många erfarenheter från mig och mina tre katter. Men även information om rasen i allmänhet.

Jag hoppas att ni ska trivas lika bra här som jag har trivts när jag har skapat sidan, och att ni lämnar sidan med nya kunskaper om den fantastiska rasen Ragdoll!

Simbatau

Om mig och mina katter

Jag som har sidan har själv tre Ragdolls hemma, så man kan säga att jag lever kattlivet till fullo. Jag ser mig själv som Ragdollfrälst och har även sett till att några nära vänner blivit med Ragdoll, vilket är något de aldrig har ångrat.

Min förhoppning med denna sida är både att utbilda de som redan har Ragdoll men undrar över olika aspekter hos katterna. Och att inspirera fler till att skaffa den, enligt mig, bästa rasen i världen.

De katter som bor hemma hos mig heter Tiger, Gräddnos och Leo och du som vill kan läsa mer om dem under fliken ”Mina katter”. Allmänt kan sägas att de gör min vardag extra intressant, då de alla har unika personligheter och en tendens att hitta på en massa bus.

Simbatau

Kort om rasen

Rasens namn, som på svenska betyder ”trasdocka”, kommer från det faktum att katterna kan bli helt lealösa när man lyfter upp dem, på samma sätt som en trasdocka.

Att de slappnar av i musklerna när man lyfter dem passar dessutom bra ihop med rasens temperament i övrigt. Det är en relativt lugn och lat katt som hellre är med på golvet än sitter på något högt ställe för att iaktta allt som händer. Dock kan den ta sig upp till högre höjder om det inte krävs för mycket för att ta sig dit.

Ragdollen är en utmärkt familjekatt då de har ett större tålamod än många andra katter. De är fluffiga och gulliga så det räcker och blir över, med sina ofta mörkare ansikten och ben, och sin långa päls. Personlighetsmässigt har Ragdollen ofta en del likheter med hundar. Exempelvis brukar de tycka om att hälsa på nykomlingar i dörren och leka lekar som är mindre vilda än många andra kattlekar.

Läs gärna mer om Ragdollen här på sidan!